Is TWIC Card Legal in District of Columbia? (2026)
Yes. In District of Columbia, twic card is legal. Federal TWIC requirements concern unescorted access to specified secure maritime areas.. A permit or license is required.
Key facts
- Status
- Legal
- Permit required
- Yes
- Jurisdiction
- District of Columbia
- Last reviewed
- 2026-04-09
TWIC Card laws in District of Columbia
33 CFR 101.514 addresses TWIC requirements for persons requiring unescorted access to secure areas of covered vessels, facilities and offshore continental-shelf facilities regulated under Parts 104,105 or 106. This is a federal maritime-access framework, not a general driving credential or an automatic right to enter every facility. Confirm the applicable facility, access arrangements and complete regulatory conditions.
Frequently asked questions
Is twic card legal in District of Columbia for travelers?
For travelers visiting District of Columbia, twic card is currently legal. 33 CFR 101.514 addresses TWIC requirements for persons requiring unescorted access to secure areas of covered vessels, facilities and offshore continental-shelf facilities regulated under Parts 104,105 or 106. This is a federal maritime-access framework, not a general driving credential or an automatic right to enter every facility. Confirm the applicable facility, access arrangements and complete regulatory conditions.
Do I need a permit for twic card in District of Columbia?
Yes, District of Columbia requires a permit or license for twic card. Contact the relevant state agency for application details.
Can I transport twic card through District of Columbia?
Transport laws for twic card in District of Columbia depend on the specific item and your route. Generally, transport is allowed if you comply with state regulations. Always check states you pass through.
What are the penalties for twic card violations in District of Columbia?
Penalties for twic card violations in District of Columbia vary based on the specific offense. Always verify current laws before traveling.